Historisch Veldhoven-Dorp

De geschiedenis van Veldhoven-Dorp onthuld

Dit thema voert je onder meer langs langs een drietal pastorieën, een notarishuis en een brouwerij. In tegenstelling tot de andere kerkdorpen van de gemeente is het hier wel gelukt een bloeiend winkelcentrum te behouden. Ook de horeca is hier goed vertegenwoordigd.

Historische themakaart
Op deze themakaart vind je de bijzondere plekken, gebouwen en monumenten. Met een klik op de groene markers krijg je er alle informatie over in tekst en beeld.

Routekaart
Een route van ca. 3 km verbindt 24 historische onderwerpen uit de historie van Veldhoven-Dorp. De routekaart met een overzichtslijst van alle bijzondere plekken kun je downloaden.

Onderweg
Onderweg kun je met deze website op je mobiel of tablet alle achtergrondinformatie bekijken. In de overzichtslijst onder de themakaart staan de plaatsen dan gerangschikt op (loop-)afstand.

Verdwenen verleden

Verdwenen historische plaatsen op een aparte kaart
Deze historische plaatsen liggen verspreid in Veldhoven of het buitengebied. Van deze onderwerpen is echter veelal niet veel meer te zien, maar voor de volledigheid hebben we er in deze aparte themakaart een overzicht van gemaakt.

Historisch Veldhoven
Een overzicht van 14 (verdwenen) onderwerpen uit de historie van Veldhoven.