Historisch Zeelst

De geschiedenis van Zeelst onthuld

In dit thema ontdek je alles over archeologische vondsten uit de Merovingische en Karolingische tijd, over de heren van dit gebied en hun woonplaats, de kerken uit verleden en heden, over de 19e-eeuwse industrialisatie, de achtergronden van bijzondere gebouwen uit de 20e eeuw en  gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog.

Veel van de glorie uit het verleden is verdwenen
Zeelst komt weer tot leven met carnaval en de kermis in augustus als duizenden feestvierders het dorp aandoen. Ook staat het op z’n kop als een van de plaatselijke verenigingen weer eens een kampioenschap heeft te vieren.

Historische themakaart
Op deze themakaart vind je de bijzondere plekken, gebouwen en monumenten. Met een klik op de groene markers krijg je er alle informatie over in tekst en beeld.

Routekaart
Een route van ca. 5 km verbindt 34 historische onderwerpen uit de Zeelster historie. De routekaart met een overzichtslijst van alle bijzondere plekken kun je downloaden.

Onderweg
Onderweg kun je met deze website op je mobiel of tablet alle achtergrondinformatie bekijken. In de overzichtslijst onder de themakaart staan de plaatsen dan gerangschikt op (loop-)afstand.